Stad

NL
V

Eigenaar uitgebrande Audi vreesde voor zijn leven 'Ik wachtte op pistoolschot'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 oktober 2015, 15.23 uur

'Dat ik net het nieuws heb gehad dat de auto is afgebrand, dat moet ik nog even verwerken', zegt Douwe Leitner, eigenaar van de exclusieve Audi RS6, die gisteravond gestolen werd en vannacht uitbrandde in een parkeergarage in Nieuw-West. 'Ik ben goed verzekerd, maar had hem liever terug gehad. Dan waren we gewoon doorgegaan'.

'Ik zat achter het stuur, de motor van de auto liep nog. We stonden een beetje verstopt achter het tankstation', zegt Leitner. 'Ineens hoorde ik pistoolschoten. Iemand zei me dat ik uit de auto moest komen, de sleutel moest afgegeven en wegwezen'. De gedupeerde autobezitter zegt daarop dat de sleutels nog in het contact zitten en zet het op een lopen. Hij had de sleutels echter in zijn zak zitten. Omdat de motor liep, konden de overvallers wel met de auto wegrijden, maar hem niet opnieuw starten als de motor afgezet was.

Even is Leitner bang dat de in het zwart geklede autodieven zijn truc doorhebben: 'Ik dacht dat er iemand achter me aankwam, een overvaller, die de sleutel wilde hebben. Ik rende zigzaggend weg, wachtend op een schot'. Het bleek te gaan om één van de cameramensen, die achter Leitner aanrende. Na ongeveer een kilometer draait hij zich om. 'Toen zag ik de Audi al de Ring A10 op draaien, richting Zaandam. Op volle vaart. En als het gaspedaal van die auto een beetje wordt ingedrukt, dan is dat echt in volle vaart'. 

Lees ook: Exclusieve Audi RS6 gestolen bij filmopnames, schoten gelost bij overval

Leitner kan er nog steeds niet bij dat de wagen gestolen is. 'Wie doet dat nou? Er zit ook nog een koffer op het dak, van carbon. Die auto is zo opvallend, je kunt er niets mee. Ook niet met de onderdelen'. De filmopnames, die Leitner en de cameraploeg aan het maken waren, waren bedoeld voor een promofilmpje. De Audi zou te koop gezet worden. 'Voor 400.000 euro', zegt de Leitner. 'Het gaat om een hoop geld, maar ik ben goed verzekerd, gelukkig, maar ik had hem liever gewoon terug gehad'.

Lees ook: Unieke Audi RS6 uitgebrand in parkeergarage Nieuw-West