'Geluidsoverlast sportschool Arie Boomsma erger dan IS-trainingskamp'

De VondelGym aan de Overtoom is voor eigenaar Arie Boomsma een groot succes. Voor de buren iets minder, zij zouden namelijk enorm veel geluidsoverlast hebben sinds de sportschool open is. Arie Boomsma zelf zit in het buitenland en wil niet reageren, 'Dit lossen we zonder de media op'.

'Activiteiten in de gym gaan gepaard met een pathologisch geschreeuw, gebonk en muziekgedreun, waarbij een IS-trainingskamp een armetierige picknick is. Je zou denken dat er een stel psychopaten bezig is een feestje te vieren. Ze noemen het 'zaktraining', zo schrijft Wim Bloemers, van bewonersgroep Een leefbare Overtoom, in een ingezonden brief in Het Parool

Daarnaast zou de buurt veel overlast ervaren van scooters en sigarettenpeuken van sporters. 'Ze maken er een asbak van', aldus Bloemers in zijn brief. De overlast zou zelfs zo erg zijn dat de buurt een advocaat heeft ingeschakeld. 

Het dieptepunt in geluidsoverlast zou afgelopen donderdag zijn geweest. 'Een abnormaal discogedreun en geschreeuw weerklonk. Ik stuurde een app naar opperhipster Marvin en kreeg als antwoord: 'Ja sorry, wij stonden zelf ook verbaasd. Er is een Nike-event, en we wisten niet dat het zo hard zou worden.' En wat staat er even later op Twitter: 'Sorry buren, maar bedankt voor de fantastische ochtend!'

VondelGym zegt graag in gesprek te gaan met de buurman. 'Alleen is de vergelijking met een IS-trainingskamp een beetje ongepast', aldus de sportschool.