Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vluchtelingen 'We Are Here' bezetten voormalig kantoorpand Sloterdijk

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 oktober 2015, 22.32 uur · Foto: Archief

Vluchtelingengroep 'We Are Here' heeft een nieuw onderkomen gevonden in een voormalig kantoorpand nabij Sloterdijk. Sympathisanten hebben het pand aan de Zekeringenstraat vanmiddag bezet en de vluchtelingen uitgenodigd om het te gebruiken als noodopvang.

De groep vluchtelingen verbleef eerder in de 'Vluchttoren' aan de Van Sande Bakhuijzenstraat 2 in Nieuw-West. Na overleg met de eigenaar heeft de groep dat gebouw op 30 september verlaten. Sindsdien verbleef een deel van de groep in een loods in Noord.

Het pand aan de Zekeringstraat staat volgens de krakers al lange tijd leeg. Omdat de Rabobank eigenaar is van het gebouw, heeft het de naam 'Vluchtbank' gekregen. De groep wil met de bezetting duidelijk maken dat de huidige bed-bad-brood-voorziening van de gemeente niet toereikend is. 

'Binnen de huidige BBB-regeling worden mensen iedere ochtend op straat gezet, wat veel stress en onzekerheid met zich meebrengt. We Are Here roept op tot het opzetten van een 24-uurs opvang zodat mensen tot rust kunnen komen en weer grip op hun leven kunnen krijgen', aldus de groep.