Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Beelden schutters 'drive-by' coffeeshop Gerard Doustraat vrijgegeven

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 oktober 2015, 19.45 uur

De schutters die vorige week vrijdagochtend een coffeeshop in de Gerard Doustraat onder vuur namen, reden in een Smart Fourfour van Connectcar. Dat blijkt uit beelden die de politie heeft vrijgegeven.

De schutters reden in de auto langs en schoten vanuit het voertuig op de coffeeshop. Op het moment van de schietpartij waren er een aantal mensen binnen, maar niemand raakte gewond. Een wonder volgens de politie, 'Zij duiken na de eerste harde knal direct weg. Meerdere kogels hebben het raam beschadigd. Als zij niet zo snel waren weggedoken, had dit ook heel anders kunnen aflopen', zegt woordvoerder Ellie Lust in AT5's Bureau 020

Connectcar werkt met een abonnementssysteem maar wie er in de bewuste ochtend in de auto zat, is nog niet duidelijk en wordt door de politie onderzocht. De grijze Smart is afgelopen maandag 26 oktober teruggevonden bij het Gulden Winckelplantsoen. Mensen met meer informatie over de auto of de inzittenden, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Lees ook: Schoten gelost op coffeeshop in De Pijp