Start van hoofdcontent

Stad

nl

Storing metroverkeer voorbij

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 oktober 2015, 14.21 uur

Door een technische storing rijden er vanochtend geen metro's op lijn 51 tussen Centraal Station en Amstelveen en lijn 54 tussen Centraal Station en Gein. Tram 5 rijdt niet verder dan station Zuid, tussen Amstelveen Westwijk en Zuid worden pendelbussen ingezet.

Het gaat om een storing bij het verkeersleidingscentrum Metro, aldus een woordvoerder van het GVB. Op lijn 50 rijden wel metro's, maar met een fikse vertraging. 

UPDATE 10.00 uur:
Het probleem werd veroorzaakt door een ernstige ICT-storing in het VLSM-verkeersleidingssysteem, dat inmiddels is verholpen. Het betreffende systeem stuurt alles aan, waaronder wissels, seinen, wagons en de bestuurders. Inmiddels wordt lijn 51 weer opgestart van Amstelveen naar Zuid. Die lijn heeft prioriteit, omdat daar veel mensen staan te wachten, aldus een woordvoerder. Het GVB belooft een grondig onderzoek in te stellen naar de problematiek. 

UPDATE 10.15 uur:
Lijn 51 is weer gaan rijden. Metro's 53 en 54 hebben de hele ochtend gependeld. Op het eind van de ochtend zou alles weer volgens dienstregeling moeten rijden, tot die tijd blijven ook de pendelbussen uit Amstelveen rijden.

UPDATE 10.30 uur:
Het GVB laat weten dat de storing voorbij is en dat alle metro's dus weer rijden