Start van hoofdcontent

Stad

nl

Inspectie sluit crèche in West

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 oktober 2015, 00.24 uur · Foto: Google Streetview

De Inspectie Kinderopvang heeft aan het Columbusplein in West een crèche gesloten, omdat er tal van regels werden overtreden.

Kinderen werden bijvoorbeeld elders ondergebracht zonder dat de ouders het wisten, meldt Het Parool. De kinderen werden vaak een kilometer verderop ondergebracht in een geblindeerd pand aan de Admiraal de Ruijterweg. In juni vroeg de eigenaresse een vergunning aan voor het pand aan de Admiraal de Ruijter. Dit weigerde de gemeente toen echter. De veiligheid en hygiëne waren er niet op orde. 

De inspecteurs werden tegengewerkt. Zo legde de eigenaresse valse verklaringen af en kon de administratie niet worden bekeken. Ook het aantal kinderen dat in beide panden verbleven werd niet duidelijk. Er was een vergunning voor twaalf kinderen, maar de inspecteurs ontdekten dat er 22 kinderen aanwezig waren op de dag van de controle. 

Het gaat om het kinderdagverblijf 24/7 Kids. In twee rapporten spreekt de GGD van een 'zeer zorgelijke situatie'. De crèche gebruikte een tweede locatie waarvoor eerder nog een vergunning werd geweigerd omdat de hygiëne en veiligheid niet op orde waren.