Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man gewond na schietpartij in Derkinderenstraat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 november 2015, 23.37 uur

In een pand op de hoek van de Theodoor van Hoytemastraat en de Derkinderenstraat in Slotervaart is vanmiddag rond kwart voor vijf een man gewond geraakt bij een schietpartij. Buurtbewoners melden dat er twee á drie schoten zijn gelost.

De schietpartij vond plaats in hetzelfde pand als waar op 15 oktober Haydar Zengin is doodgeschoten. Volgens een AT5-verslaggever is het slachtoffer inmiddels op een brancard afgevoerd. Hoe het slachtoffer er aan toe is, is nog niet duidelijk. Over zijn identiteit is nog niets bekend.

Drie ambulanceteams waren snel ter plekke, de politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Een politiehelikopter hangt boven het gebied.

'Niet eng, wel verontrustend'
'Ik hoorde rond tien voor vijf drie schoten of vuurwerkknallen, het bleken dus schoten te zijn', zegt een jonge getuige die goed op de hoogte is. 'Het is al de tweede keer in korte tijd, maar toen kwam ik net van school en was het ook een drama. Of ik het eng vind? Niet echt, wel verontrustend.'

Lees ook: Slachtoffer schietpartij Derkinderenstraat is voormalig advocaat Haydar Zengin

Man gewond geraakt bij schietincident in een pand aan de Theodoor van Hoytemastraat. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht.

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) November 11, 2015