Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Sint aangekomen in Amsterdam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 november 2015, 18.23 uur

De Sint is, ondanks het weer, toch weer veilig aangekomen in Amsterdam. Het weer hield Sinterklaas dus niet tegen, maar veel toeschouwers bleven in eerste instantie nog even binnen.

De bezoekersstroom kwam eerst maar moeizaam op gang. Volgens onze verslaggever ter plaatse leek het lange tijd 'uitgestorven' op de Dam. Later kwamen er toch meer kinderen kijken. Wel waren er minder dan vorig jaar. Volgens de politie is dit toe te schrijven aan de weersomstandigheden. 

Volgens de verslaggever hebben toeschouwers het idee dat mensen een afweging gemaakt om wel of niet te gaan. Zij kunnen zich voorstellen dat mensen zijn thuisgebleven met het oog op de veiligheid. De politie had hier geen aanwijzingen voor. 'Wij hebben niet het idee dat er groten getale zijn weggebleven om die reden', zegt een woordvoerster van de politie.

abc5media_video_1

Langs de Amstel leek het vanaf begin af aan drukker. Daar stonden veel kinderen met hun ouders de goedheiligman op te wachten. De Sint was ook zeer blij deze kinderen te zien. Bekijk de uitzending hier terug.