Start van hoofdcontent

Cultuur

NL
V

Paradiso treft geen extra veiligheidsmaatregelen, HMH en Ziggo Dome wel

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 november 2015, 19.08 uur

Paradiso zal geen extra veiligheidsmaatregelen nemen bij de aankomende concerten, omdat ze het nut ervan nu niet inzien. Bij de Heineken Music Hall en de Ziggo Dome denken ze daar anders over.

Paradiso komt qua sfeer en gebouw het dichtst in de buurt van Bataclan, waar zoveel mensen de dood vonden bij de aanslagen van IS vrijdagavond. 'Het komt wel extra hard binnen. Bataclan is in Nederland het ook wel aangeduid het Paradiso van Parijs, dus dan hakt dat er wel extra hard in', zegt directeur Mark Minkman van Paradiso. Maar hij ziet geen aanleiding om te beveiliging op te schroeven.

Ook de concerten, gaan gewoon door. Zoals dat van de Britse band Hot Chip. 'Er is geen enkele aanleiding om extra maatregelen te nemen,' zegt Minkman. 'Als je mensen al zou gaan fouilleren, dan laat je die angst bezit van je nemen en dat is wat we willen voorkomen. Als je hoort wat er in Parijs gebeurd is, is daar ook geen kruid tegen gewassen. En natuurlijk is iedereen hier extra alert, dat is vanzelfsprekend.'

Bij de Heineken Music Hall en de Ziggo Dome denken ze daar anders over. De HMH laat weten: 'De veiligheidsmaatregelen worden per concert opgeschroefd. In nauw overleg met lokale overheden wordt er een beleid bepaald voor de toekomst.'

De Melkweg heeft een concert van We Are Scientists afgelast, omdat de gitarist van die band in Parijs was op vrijdagavond. Hij was in Bataclan, ging al weg voordat er werd geschoten, maar heeft wel besloten om met zijn vriendin terug te keren naar New York.

Facebook / Paradiso