Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Whatsapp over aanslag in Centrum 'broodje aap'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 november 2015, 17.37 uur

Er gaat op dit moment een app rond met de tekst dat er vandaag tussen 16.00 en 21.00 uur een 'directe dreiging' is in de omgeving van het Rembrandt- en het Leidseplein. 'Het is een broodje aapverhaal', volgens de Amsterdamse politie.

'Die plekken en andere drukke plekken in de stad zijn mogelijk doelwit', staat er in het bericht. Bij AT5 krijgen we veel berichtjes van Amsterdammers die zich zorgen maken over het appje dat op dit moment rondgestuurd wordt. 'Er zijn ook verdachte figuren gesignaleerd op die plekken. Wegblijven dus aub', is er te lezen. Maar: 'Dit bericht is niet te relateren aan een bij ons bekende dreiging', aldus een woordvoerder van de politie. Onzin dus.

Waar dit bericht vandaan komt is onduidelijk. Wel is duidelijk dat het bericht gisteren aan de begin van de avond al is verstuurd. De politie zal de herkomst van het bericht proberen te achterhalen.

Whatsapp-bericht op sociale media over dreiging op Rembrandtplein en Leidseplein is een gerucht. Geen concrete aanwijzingen over dreiging.

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) November 17, 2015