Start van hoofdcontent

Stad

nl

IJzig kalme overvallers komen geldlades GVB-bussen 'ophalen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 maart 2017, 17.04 uur

Van de twee overvallen op twee GVB-bussen In Noord zijn nu beelden vrijgeven, de politie denkt dat een aantal van de daders dezelfde zijn.

De eerste overval was vorige week dinsdag, even na tien uur in de avond bij bushalte Fluitschipstraat. Twee jongens lopen ijzig kalm de bus, bedreigen de chauffeur met een mes en incasseren de geldlade. Bij de overval zijn vier mannen betrokken, twee staan buiten de wacht te houden. 
 
Donderdagavond is het 's avonds om half negen weer raak. Dit keer gebeurt het bij een bushalte aan de Nageljongenstraat en ook dit keer wordt de bestuurder bedreigd met een mes. De twee daders die hierbij betrokken zijn hebben vermoedelijk ook een bijdrage gehad bij de eerste overval. Eén van de verdachten is op de beelden geblurd omdat de politie een vermoeden heeft van zijn identiteit.
 

Mensen die de mannen op de beelden herkent, of in de week van 9 november een groepje jongeren zien hangen bij één van de bushaltes, kunnen de politie bellen op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.