Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Familie vermiste Chris wanhopig: 'Zomaar verdwijnen is niks voor hem'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 november 2015, 19.16 uur

De 24-jarige Schotse toerist Chris Nelson is nog altijd spoorloos. Zijn familie en verloofde zijn inmiddels al dagen bezig met een wanhopige zoektocht.

'Zondagmorgen kon Chris niet slapen. Hij is toen een rondje gaan lopen, wat hij wel vaker doet', vertelt Stefanie, de verloofde van Chris aan AT5. 'Hij vertrok rond 6.00 uur, zonder jas, papieren of sleutels. Iedereen probeerde hem vervolgens te bellen, maar hij nam niet op. Uiteindelijk bleek z'n telefoon uitgeschakeld. Hij is gewoon verdwenen.' 

Lees ook: Schotse toerist Chris Nelson vermist vanaf Recht Boomssloot 

Politie
Ook de politie heeft nog geen idee wat er met Chris gebeurd kan zijn. Ze zijn een onderzoek gestart en ook de waterpolitie helpt. De grachten worden dagelijks doorzocht. De Schotse toerist woonde met zijn Duitse verloofde vlakbij Düsseldorf, ook hier is de politie ingeschakeld. 

'Geen drank of drugs'
De politie in Amsterdam houdt alle scenario's open, maar volgens de familie van Chris kunnen drank en drugs geen rol hebben gespeeld. 'Hij zou zondagmorgen naar Duitsland rijden', vertelt zijn moeder. 'Hij zei nog tegen Stefanie; 'je kan doen wat je wilt, maar ik drink niet want ik moet rijden.' Hij is juist erg verantwoordelijk met dit soort dingen. Ook is hij ontzettend anti-drugs. Dus dat zou hij nooit doen.'

Wel voelde Chris zich de laatste tijd wat neerslachtig, omdat hij zijn familie in Schotland erg miste. Maar zijn familie en verloofde zijn er heilig van overtuigd dat zomaar verdwijnen niks is voor Chris. 'Dit is echt niks voor hem. Hij heeft nog nooit iets soortgelijks gedaan. Mijn grootste angst is dat we hem nooit weerzien', aldus Stefanie.