112

Automobilist (19) overleden bij zwaar ongeval Heemstedestraat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 november 2015, 17.05 uur

Een negentienjarige automobilist is vannacht bij een ernstig ongeval op de Heemstedestraat om het leven gekomen, de man is ter plekke aan zijn verwondingen overleden.

Rond 04.15 uur is het slachtoffer ter hoogte van het metrostation Heemstedestraat waarschijnlijk met hoge snelheid tegen een boom gebotst. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Meerdere ambulances en een traumateam kwamen ter plaatse maar konden niets meer voor het slachtoffer doen. 

De plek van het ongeluk is meteen ruim afgezet. Toen een bestuurder van een scooter om de plek van het ongeluk heen wilde rijden, ging hij hard onderuit. Omdat de ambulancediensten reeds vertrokken waren, verleenden agenten eerste hulp. De 28-jarige man kreeg een hartaanval, is korte tijd gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is inmiddels weer aanspreekbaar. 

Hoe dit ongeluk kon gebeuren is nog niet duidelijk. De agenten constateerden dat hij vermoedelijk alcohol had gedronken. In het ziekenhuis weigerde hij in eerste instantie mee te werken aan een bloedonderzoek, maar kwam daar op terug. 

Beelden Martin Damen