Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

Bewoners over nieuw Muntplein: 'Ambtenaar zit zeker alleen maar op de fiets'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 november 2015, 23.28 uur

Bewoners van het appartementencomplex in de Kalvertoren zijn niet blij met de herinrichtingsplannen van het Muntplein. De nieuwe verkeerssituatie in de stad zal ervoor zorgen dat de parkeergarage van de Kalvertoren amper meer bereikbaar is.

Henny Opdeweegh is voorzitter van de vereniging van eigenaren van het appartementencomplex in de Kalvertoren. Volgens hem zijn de plannen van de gemeente onwerkbaar. 'De enige route die straks nog mogelijk is, is via de Raadhuisstraat, als je daar al komt, dan over het Singel naar het Koningsplein. Dan mag je doorsteken'. De garage verlaten betekent opnieuw een rit de binnenstad in. Een ondoenlijke situatie, vindt een aantal mede-bewoners. 

Lees ook: Plan wethouder Litjens: Veel minder auto's op het Muntplein

'Ik moet elke dag richting Utrecht. Dan eerst helemaal door de binnenstad wordt heel lastig. Dit plan is denk ik opgesteld door ambtenaren die alleen op de fiets zitten', stelt een van de buren van Henny. 'Er is wel een route, maar ik denk dat dit een enorme opstopping wordt', vult een ander aan. 

Lees ook: VVD bestudeert plannen Muntplein kritisch

'Drie tot zes minuten'

De gemeente laat in een reactie weten dat het uitgaanspunt van de herinrichting van het Muntplein is dat de binnenstad bereikbaar blijft voor wie er moet zijn. 'De gemeente onderschrijft dat deze maatregelen voor sommige groepen drie tot zes minuten extra reistijd met zich mee brengt. We gaan dan ook graag met de bewoners en bedrijven in gesprek waar het gaat om de verdere uitwerking van de plannen.'