Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Inzamelingsactie voor acteur Romijn Conen na herseninfarct

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 november 2015, 17.44 uur

Voor de door een herseninfarct getroffen acteur Romijn Conen is een inzamelingsactie gestart. De 48-jarige acteur raakte deels verlamd en bleek niet goed te zijn verzekerd.

Het herseninfarct trof Romijn Conen in de nacht van 3 september. Of de acteur ooit volledig herstelt, is nog onzeker. 'Hij heeft afasie. Dat betekent dat je weet wat je wil zeggen, maar op het moment dat je het wil uitspreken lost het op. Hij omschrijft het zelf alsof hij soms een wolk in zijn mond heeft. De revalidatieperiode gaat nog zeker een jaar duren. Dan pas weten we precies hoe groot de schade is die het herseninfarct heeft aangericht', zegt de broer van Romijn, Boris Paval Conen. 

Geen arbeidsongeschiktheidsverzekering 
Net als veel andere ZZP'ers was ook Romijn niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Het herseninfarct is daarom ook financieel een zware klap voor hem en zijn gezin. 'Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor iemand die al 48 is, dekt niet helemaal datgene wat je zou willen dekken. Het is ongelooflijk prijzig. Hij was zich hierop nog aan het oriënteren. Wij kunnen hem niet helpen met zijn revalidatie, maar we kunnen er wel voor zorgen dat hij zich geen zorgen hoeft te maken over zijn financiële toekomst', legt de broer van Romijn uit. 

86.000 euro nodig
Voor de eerste anderhalf jaar is 86.000 euro nodig. Onder andere het huis van Romijn moet van dit geld worden aangepast. Van het bedrag is op dit moment ongeveer één derde binnen. Romijn Conen is onder andere bekend van series als dokter Tinus en Flikken Maastricht. Ook had hij een hoofdrol in de film Liever Verliefd. 

Op de website VoorRomijn.nl is meer informatie te vinden over de inzamelingsactie.