Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oud-crimineel Martin Kok geweerd van Passage-proces

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 november 2015, 17.04 uur

Oud-crimineel en misdaadjournalist Martin Kok is niet meer welkom bij het Passage-proces. Dat besluit is door het bestuur van de rechtbank genomen met het oog op de veiligheid, nadat vorige week dinsdag de auto en voordeur van Kok werden beschoten. Ook heeft hij zich provocerend gedragen.

Op 17 november werden de woning en auto van Kok beschoten. Er raakte niemand gewond, de oud-crimineel zelf lag binnen te slapen. Meerdere buurtbewoners meldden rond 03:00 uur schoten te hebben gehoord. De wagen van Kok werd negen keer getroffen, zijn voordeur zeven keer. 

Vanwege de beschietingen werd de tweejarige zoon van Kok uit huis geplaatst, waarop hij een medewerker van de Jeugdzorg bedreigde. Dat kwam hem op een gebiedsverbod te staan. Daarnaast is hij nu dus ook niet meer welkom bij het Passage-proces. 

Lees ook: 'Gebiedsverbod voor Martin Kok na bedreiging medewerker Jeugdzorg'

Volgens een woordvoerder van de rechtbank gaat het om een veiligheidsmaatregel, waarin meegenomen is dat de daders van de beschieting nog op vrije voeten zijn. Kok is het niet eens met de beslissing. 'Dit gaat te ver, ik kan mijn werk niet meer doen', zegt hij erover.