Start van hoofdcontent

Stad

nl

Celticfans gewond na bestorming cafés door Ajax-aanhang: 'Ze stampten op m'n hoofd'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 november 2015, 17.45 uur · Foto: Twitter / Catriona Stewart

Voorafgaand aan het Europa League-duel Celtic - Ajax zouden verschillende Amsterdamse supporters twee kroegen in Glasgow hebben bestormd.

Dit melden Schotse media vrijdag. Bij de bestorming zouden verschillende aanhangers van Celtic behoorlijk gewond zijn geraakt. 

In totaal zouden twee kroegen zijn bestormd. Hierbij zou onder meer één kroegeigenaar in zijn gezicht zijn geslagen met een ijzeren staaf. Kroegbaas Neil O'Donnel vertelt tegen de Daily Record dat hij en nog eens twee andere cafégangers naar het ziekenhuis moesten om behandeld te worden. 'Ik ben knock-out geslagen', stelt O'Donnel. 'Ik ben vijf uur kwijt. Van mijn neef hoorde ik dat, toen de politie kwam, ik met mijn gezicht op de grond lag en er aanvallers op mijn hoofd stonden te stampen'.

Vier aanhoudingen
Een woordvoerder van de Schotse politie stelt tegenover de krant dat voorafgaand, tijdens en na het duel tussen Celtic en Ajax vier aanhoudingen zijn verricht. Ajax-fans zijn na de ongeregeldheden door de politie naar het stadion begeleid. 

I've got many msgs to answer folks so here wee update . I'm alive and kicking still waiting to go to surgery , they...

Posted by Neil Odonnell on vrijdag 27 november 2015


Eerdere ongeregeldheden

De Schotse politie stond op scherp, nadat er twee jaar geleden grote ongeregeldheden uitbraken op de Dam, voorafgaand aan de wedstrijd Celtic - Ajax in de Champions League. Tijdens de thuiswedstrijd in de Europa League, twee maanden geleden, werden om die reden ook al maatregelen genomen.