Stad

Duitse bussen bezetten kiss-and-ride-strook Sloterdijk

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 december 2015, 08.53 uur

Whatsapp

Wachten, of uitwijken en over de stoep rijden. Vaak zit er voor veel automobilisten bij station Sloterdijk niets anders op. Touringcars van het Duitse Flixbus, een aanbieder van busreizen naar verschillende steden binnen Europa, blokkeren de kiss-and-ride-strook.

Dagelijks stoppen tientallen bussen van het bedrijf bij het station, om reizigers in- en uit te laten stappen. Een plekje zoeken op de parkeerplaats voor touringcars doen veel chauffeurs niet. Ze zetten de knipperlichten aan, parkeren de bus midden op de rijbaan en laten hun passagiers uitstappen. Dit tot frustratie van veel automobilisten, die daardoor lang staan te wachten. Dat meldt De Telegraaf.

Volgens stadsdeel Nieuw-West worden de problemen veroorzaakt doordat touringcars uit het Centrum geweerd worden. 'Station Sloterdijk is niet berekend op de vele bussen. We zijn in overleg met het Havengebied, de wegbeheerder in Westpoort, over aanpassingen'. Volgens Flixbus worden de parkeervakken voor bussen juist vaak geblokkeerd door auto's, waardoor er noodgedwongen op de weg gestopt wordt.  

Whatsapp