Whatsapp

Stad

Kapotte verwarming zorgt voor nieuw uitstel opening Westermoskee

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 december 2015, 17.59 uur

De opening van de Westermoskee aan de Baarsjesweg laat opnieuw nog even op zich wachten. Was de mededeling in september nog dat de deuren binnen anderhalve maand open zouden gaan, het is inmiddels december en de opening is andermaal uitgesteld. Reden? De verwarming doet het nog niet.

'De leidingen zijn al aangelegd maar de CV-ketel is er nog niet klaar voor, en enkele andere dingen zijn nog niet voor elkaar', legt voorzitter Muhittin Aydin uit. Het roemruchte bouwproject moet nu in februari 2016 worden afgerond. En er ging al zoveel mis in de afgelopen jaren: rechtszaken, dubieuze geldschieters en veel geruzie zorgden voor vertraging. 

Twee jaar geleden werd de bouw dan eindelijk gestart en dit proces verliep zowaar soepel. De voorzitter kondigde dan ook afgelopen september aan dat er eind oktober gebeden kon worden. Maar nu is er dus een verwarmingsprobleem, en er lijken problemen te zijn met aannemer. 'Echte ruzie is er niet, maar we zijn wel teleurgesteld dat het allemaal zo lang heeft geduurd', zegt Aydin in reactie op de geruchten om er vervolgens aan toe te voegen: 'We moeten nog bekijken of we doorgaan met deze aannemer. Er is wel een klein beetje mot, ja'.

Lees ook: Schimmige deal woningcorporatie rond bouw Westermoskee
Lees ook: [Video] 'Suikerfeest dit jaar in Westermoskee'
Lees ook: Westermoskee over anderhalve maand gebedsklaar

Whatsapp