112

NL
V

D66 en GL: 'Sluit binnenstad af voor auto's bij topdrukte'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 oktober 2016, 12.43 uur

Op drukke dagen waarop er in het centrum geen doorkomen aan is, willen D66 en GroenLinks het centrum kunnen afsluiten voor auto's.

De partijen willen het onderwerp vandaag in de gemeenteraad bespreken nadat er vorige week min of meer sprake was van een dagenlange verkeersopstopping. Het GVB waarschuwde tussen kerst en de jaarwisseling voor enorme drukte rondom het Centraal Station. Trams ondervonden ernstige hinder van de stroom mensen en auto's en liepen daardoor vertragingen op. 

Lees ook: GVB waarschuwt voor enorme drukte rondom Centraal Station

'Hoe voorkomen we dat in 2016 met Pasen, met Pinksteren en met Kerst vergelijkbare taferelen zich afspelen', vraagt raadslid Jan-Bert Vroege zich af in De Telegraaf. Hij zegt zich ook te ontzettend te ergeren aan de file voor de parkeergarage naast de Bijenkorf, met deze opstopping begint de meeste ellende volgens Vroege.

'Hoe lang nog tolereren wij dat een private melkkoe zoveel overlast veroorzaakt? Is het geen tijd voor drastische maatregelen, zoals het geheel afsluiten van het Rokin en Damrak voor autoverkeer op dit soort hoogtijdagen?' Vroege wil dat het stadsbestuur Q-Park aan de jas gaat trekken om verantwoordelijk te nemen.