Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Politie vindt voor tonnen aan gestolen dj-apparatuur in Amsterdamse woning

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 januari 2016, 14.03 uur · Foto: Politie

Rechercheurs hebben dinsdagochtend een man en een vrouw aangehouden op verdenking van heling, diefstal en witwassen. In een Amsterdamse woning werd voor tonnen aan dj-apparatuur en andere elektronica gevonden. Het grootste deel bleek te zijn gestolen.

De politie kwam het duo op het spoor na de diefstal van professionele dj-apparatuur in België. Op verschillende locaties in Nederland werd onderzoek gedaan. Naast dj-apparatuur die in België bleek gestolen te zijn, werd ook een groot aantal andere elektronica aangetroffen.

De politie nam onder andere laptops, mobiele telefoons, Apple producten, fototoestellen, professionele geluids- en lichtapparatuur, een professionele printer, een 3D printer en veel losse harde schijven voor pc’s en laptops in beslag. In de werkkamer van de verdachte werd professioneel gereedschap aangetroffen waarmee bijvoorbeeld serienummers kunnen worden verwijderd van apparatuur. De totale waarde van alle apparatuur loopt in de tonnen, aldus de politie.

Het overgrote deel van de goederen bleek gestolen te zijn. De diefstallen vonden door heel het land plaats. Het tweetal wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Politie