Start van hoofdcontent

Stad

nl

Duurste penthouse van Nederland verkocht aan Dam-ondernemer

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 januari 2016, 15.25 uur

Ongeveer 16 miljoen brengt het op en daarmee is het penthouse bovenin de nog te bouwen Pontsteiger, de duurste woning van het land. De Amsterdamse ondernemer Won Yip heeft het penthouse van 1.440 vierkante meter aan het IJ gekocht.

Volgens de verkopende partij, Christie's International Real Estate, heeft Yip niet alleen het penthouse gekocht, maar ook nog eens acht parkeerplaatsen en twee ligplaatsen voor een boot. De exacte verkoopprijs van het penthouse wordt niet bekend gemaakt, maar een prijs van 10.000 tot 11.000 euro per vierkante meter klopt volgens Christie's aardig.

Won Yip reageert verheugd op zijn nieuwe aankoop en vertelt hoe hij tot de beslissing kwam. 'Tijdens de Master of LXRY zag ik de maquette en ik was feitelijk al verkocht, ik moet nog even wennen aan de aankoop en voel me zeer bevoorrecht dat ik het heb kunnen kopen', zegt de ondernemer die onder andere eigenaar is van de Majestic, Players, Europub, café Zwart en binnenkort de Heineken Hoek. Yip gaat eerst eens rustig met zijn vrouw bekijken hoe ze het penthouse gaan inrichten: 'Je moet natuurlijk wel wat leuks doen met al die ruimte'.

Overigens is Yip nog aan het bekijken of hij een gedeelte van de ruimte misschien weer gaat verkopen. Yip heeft nu een prachtig appartement aan de Dam, dat houdt hij voorlopig ook nog aan.