Drama voor kunstenaars: 100.000 ingezamelde flessen moeten weg

0
Whatsapp

Cultuur

Drama voor kunstenaars: 100.000 ingezamelde flessen moeten weg

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 januari 2016, 14.11 uur

Vrijwilligers van de Stichting Klean hebben een acuut probleem. Ze verzamelden 100.000 plastic flessen voor een kunstwerk, maar moeten die nu meteen weghalen.

Het gaat om zwerfafval dat verzameld is door mensen uit heel Nederland. Ze zouden worden verwerkt en uiteindelijk 3D-geprint tot een 12 meter hoog beeld, de Plastic Madonna. Maar een handhaver van de gemeente zegt dat de opslag brandgevaarlijk is.

De vrijwilligers hadden de flessen verzameld in de Piet Mondriaanschool in Nieuw West. In de kelder zouden de flessen worden gesorteerd. De stichting wilde daar aan het grote publiek laten zien hoeveel flessen zwerfvuil er in de oceanen verdwijnt, de zogeheten plastic soep. Maar in de school wordt ook anti-kraak gewoond. De huurders trokken aan de bel en de gemeente achtte hun klacht gegrond. Ineens moet de stichting de flessen opruimen. Maar waar moeten ze heen met al die flessen?

Jeske Rutgers van de stichting is enorm teleurgesteld. 'Ik word er wel een beetje emotioneel van. We wilden dit weekend de expositie openen. Maar nog voor de opening moeten we weg. We proberen voor vandaag opslag te regelen in Noord, maar we weten nog niet hoe het dan verder moet.' De stichting vraagt mensen om mee te denken voor een oplossing. Dus als u nog een plekje heeft...

Whatsapp