Start van hoofdcontent

112

NL
V

Ernstig zedendelict vlakbij metrostation Spaklerweg

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 januari 2016, 17.56 uur

De politie is op zoek naar getuigen van een ernstig zedendelict dat plaatsvond in de nacht van woensdag op donderdag.

Rond 2.30 uur fietste een vrouw over het fietspad langs de Bijlmerbajes, nabij metrostation Spaklerweg. Ze werd door een man op een fiets aangevallen en naar de bosjes langs het spoor gedwongen. Vervolgens vond er een zedendelict plaats dat ongeveer een kwartier duurde.

Toen de vrouw werd meegesleurd verloor ze haar tas en sjaal. Ook bleef haar fiets én die van de dader achter langs het fietspad. Omdat het incident zo'n vijftien minuten duurde moeten verschillende mensen deze spullen gezien hebben, zo stelt de politie. Ook nam iemand de fiets van de dader, een zwarte herenfiets, mee.

Signalement
Na het incident ging de dader er dan ook vandoor op de fiets van het slachtoffer, een lila damesfiets met het woord 'topmodel' op het frame. Van de dader is een signalement beschikbaar: het gaat om een man van ongeveer 1.80 meter lang tussen de 25 en 30 jaar. Hij heeft een lichtgetinte huidskleur, droeg een zwarte trainingsbroek en een camel/kaki-kleurige jas met zwarte capuchon. 

Contact
De politie roept mensen met informatie over dit incident op om contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000.