Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Omstreden anti-feminist wil bijeenkomst in Amsterdam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 februari 2016, 12.16 uur · Foto: Kraanmachinist Maik

Daryush Valizadeh, beter bekend als Roosh V., wil komende zaterdag een wereldwijde bijeenkomst houden met zijn 'neo-masculine' beweging Return of Kings.

Op de lijst met plekken waar aanhangers van V's beweging bij elkaar kunnen komen staat onder meer Amsterdam. Aanvankelijk stond het Spui vermeld op de site van V als locatie voor de meet-up, maar inmiddels is er voor gekozen de plek van de bijeenkomst geheim te houden.

In meer steden is gekozen voor een geheime locatie, V schrijf op zijn site dat hier voor gekozen is als duidelijk werd dat er een protestdemonstratie zou worden georganiseerd. 'Aangezien deze meet up's niet zijn bedoeld voor een confrontatie met lelijke vrouwen, worden sommige bijeenkomsten verplaatst', aldus V op zijn site. 

Pick-up-artist
Roosh V is bekend vanwege zijn werk als 'pick-up-artist'. In deze hoedanigheid schreef hij verschillende boeken en geeft hij mannen tips over hoe ze vrouwen in bed kunnen krijgen. Ook keert hij zich openlijk tegen feministen en homo's, die niet welkom zijn op de bijeenkomsten. Echt omstreden werd V echter vorig jaar, toen hij schreef dat verkrachting in het privé-domein legaal zou moeten zijn. Later deed hij deze mening af als 'satire'.