Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Getuige dodelijke steekpartij: 'Ik zag hoe ze in elkaar zakte'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 februari 2017, 13.15 uur

Tegenover de school aan J.H. van Heekweg komen beduusd enkele buurtbewoners bij elkaar. Ze plaatsen kaarsjes en bloemen op de plek waar het is gebeurd.

'Het was zo'n lieve vrouw, ze zorgde goed voor haar kinderen', zegt een kennis tegen AT5. 'En ze zei dat ze blij was dat ze van hem af was.'

Lees ook: Slachtoffer steekpartij Noord overleden, verdachte opgepakt

Een andere buurtbewoner verklaart dat de man de vrouw drie dagen geleden nog heeft bedreigd. 'Hij zei tegen haar dat hij haar dood zou maken.'

Lees ook: Vrouw neergestoken in Noord

Een van de buurtbewoners heeft het incident zien gebeuren. 'Ik zag dat ze de weg over stak. Opeens stond hij achter haar. Ze draaide zich om en toen stak hij haar. Ik zag hoe ze in elkaar zakte en dat hij meedraaide en meerdere malen op haar bleef insteken. Ik riep "Wat doe je!". Hij keek verschrikt op en rende met een bebloed mes weg', zegt de getuige.

Een man stak donderdagmiddag aan de J.H. van Heekweg in Noord een 35-jarige vrouw dood. Een 36-jarige verdachte is opgepakt. Volgens getuige zou het slachtoffer ruzie hebben gehad met haar ex-man. De vrouw zou drie kinderen nalaten.