Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Advocaat overvallen Joods echtpaar: 'antisemitisme verzwegen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 februari 2016, 08.39 uur · Foto: Foto ingestuurd via AT5 Whatsapp (06-51190938)

De advocaat van de slachtoffers van de gewelddadige woningoverval in de Heemstedestraat wil dat Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteed aan de zaak.

Volgens Herman Loonstein heeft had het programma in de reportage die vorige week over de woningoverval werd uitgezonden namelijk melding moeten maken van het antisemitische karakter van de zeer gewelddadige overval. 'Als deze informatie over de daders wel verspreid zou zijn geweest was de pakkans veel groter', stelt Loonstein in De Telegraaf. 'Vergelijk het met een overval waar camerabeelden van zijn, maar de beelden worden niet getoond.'

Lees ook: Zoon bejaard stel beloont gouden tip: 'Mijn vader is onherkenbaar geslagen'

Afgelopen augustus pleegden twee nog onbekende mannen een zeer gewelddadige woningoverval op een bejaard echtpaar aan de Heemstedestraat. De twee slachtoffers (87 en 86) hielden blijvend letsel over aan het incident en moesten gedwongen naar een verpleegtehuis verhuizen. 

Enkele weken na de overval vertelde het echtpaar in een interview dat de daders het echtpaar onder meer voor 'vuile, vieze Joden' had uitgemaakt. Deze informatie kwam vorige week echter niet aan bod in het opsporingsprogramma. 

Eerste verklaring
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie reageert in de krant op de stelling van Loonstein. 'Bij het bepalen van de inhoud van het opsporingsbericht bij Opsporing Verzocht is vanwege het nog lopende onderzoek, zoveel mogelijk aangesloten bij de de eerste verklaringen die de beide aangevers hebben afgelegd', stelt de zegsman.