Start van hoofdcontent

Stad

nl

Buschauffeur overvallen door twee mannen met mes

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 februari 2016, 13.17 uur

Wederom is woensdagavond een GVB-bus overvallen. Bus 33 werd op de IJdoornlaan in Noord overvallen door twee gemaskerde mannen met een mes. Een derde man stond op de wacht.

De buschauffeur verliet rond 22.45 uur net het huisje van het GVB bij de halte om aan zijn dienst te beginnen. Vlak voor zijn bus werd hij overvallen door de twee mannen. Ze wilden zijn tas met de geldlade hebben. De twee gingen er na het afgeven van de tas te voet vandoor.

Signalement
De politie heeft nog in de omgeving gezocht naar de overvallers maar die werden niet meer aangetroffen. De buschauffeur bleef ongedeerd, maar uiteraard zat de schrik er goed in. Hij is opgevangen door collega's. Het gaat om twee overvallers met beide een wit clownsmasker op. De ene dader was ongeveer 1.70 meter lang en had mogelijk een Surinaams of Antilliaans accent. Hij droeg een kort zwartkleurig trainingsjack met een zwarte joggingsbroek. Daarbij droeg hij opvallende witte schoenen en een rood wollen mutsje. De andere dader was ongeveer 1.60 meter lang en had een normaal postuur. Een derde verdachte stond op de uitkijk. Over hem is niks bekend.

De politie hoopt dat de beelden van de bewakingscamera's rond het huisje zullen helpen met het vinden van de daders. De beelden zijn in beslag genomen voor onderzoek. In januari werd er op de IJdoornlaan ook al een bus overvallen. De overvaller laadde toen voor de ogen van de chauffeur zijn pistool door. Hier is inmiddels een verdachte voor gepakt.

Reactie vanuit politiek
De politiek roept op tot maatregelen. PvdA-raadslid Sofyan Mbarki wil het cashloos betalen snel invoeren. 'Dit gaat niet ophouden, niet vanzelf!', zegt hij op Twitter. Stadsdeelvoorzitter Achmed Baadoud wil gastheren en -vrouwen inzetten in het openbaar vervoer. Hij pleit voor extra oren en ogen in het openbaar vervoer doormiddel van leerwerkplekken.

Inzet gastheren/vrouwen in het openbaar vervoer kan dit doen stoppen! Extra ogen en oren in de OV dmv leerwerkplekken. @sofyan_mbarki @AT5

— Achmed Baadoud (@AchmedBaadoud) 11 februari 2016