Start van hoofdcontent

Stad

nl

Medewerker beschoten coffeeshop: 'Zou niet weten waarom ze op deze zaak schieten'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 februari 2016, 11.31 uur

Coffeeshop The Power in de Sarphatistraat werd vanochtend rond 8.00 uur onder vuur genomen. In ieder geval vijf kogels troffen het pand, wonder boven wonder raakte er niemand gewond.

In de zaak waren minimaal twee mensen aanwezig. Onder hen medewerker Stanley. 'Ik was aan het werk en ik hoorde, dacht ik, vuurwerk. Toen ik ging kijken zag ik vijf kogelgaten in de ramen. Ik zag nog een jongen wegrennen en dat was het', vertelt hij voor de camera van AT5.

Lees ook: Coffeeshop Sarphatistraat onder vuur genomen: 'Zeker vijf schoten gehoord'

Over het waarom van de aanslag tast Stanley in het duister. 'Ik zou bij God niet weten waarom er op deze zaak geschoten wordt. Ik heb geen vijanden, dus ik zou het niet weten.' Wel beseft Stanley zich ter dege dat hij veel geluk heeft gehad. 'Ik stond achter de bar, uit de buurt van de kogels. Iemand anders stond dichter bij het raam en die zag twee kogels vlak langs zich heen vliegen. Maar ik kan me niet voorstellen dat dit tegen hém gericht was', meent Stanley.

'Ik ben net wakker zeg, en dan dit', vevolgt de medewerker. 'Ik stond helemaal te beven zonet. Zin om vandaag nog te werken heb ik niet meer. Ik ga lekker naar huis.'

UPDATE 15:40 uur
Een politiewoordvoerder laat weten dat de schutter op een gestolen scooter is gevlucht in de richting van het Frederiksplein. De scooter, met kenteken DH-774-D, is ergens tussen de 12e en de 14e gestolen in de Grote Bickerstraat.

Bekijk hieronder een uitgebreid interview met Stanley:
abc5media_video_1