Cultuur

Carré haalt jaarlijks Broadwayproductie naar Amsterdam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 februari 2016, 23.32 uur

Voor een Broadwayproductie helemaal naar New York? Binnenkort hoeft dat niet meer. Het Koninklijk Theater Carré brengt vanaf volgende maand ieder jaar een Broadwayproductie naar Nederland onder de noemer 'Broadway aan de Amstel'.

Ter ere daarvan plaatsten Carré-directeur Madeleine van der Zwaan en burgemeester Eberhard van der Laan vanmiddag een straatnaambordje met daarop de naam 'Broadway'. De eerste voorstelling onder deze noemer is de musical PIPPIN op 10 maart. De Broadwayproducties zijn steeds te zien in de originele vorm, met een Amerikaanse cast en in het Engels.

'We streven ernaar artiesten en voorstellingen naar de Amstel te halen die het beste van het genre vertegenwoordigen. Voor iedereen die niet in de gelegenheid is zelf naar New York af te reizen, hebben wij besloten om Broadway naar de Amstel te halen', zegt Van der Zwaan 'Carré zal komende jaren de meest toonaangevende producties van Broadway in Carré presenteren, zoals nu PIPPIN. Een nieuwe traditie!'

In 2015 bezochten 400.000 mensen Carré. De gemiddelde bezetting was over het hele jaar ruim 86 procent, de hoogste bezetting sinds de heropening na de verbouwing in 2004.