Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man doodgeschoten aan Oostelijke Handelskade: 'Ik hoorde plop, plop, plop'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 februari 2016, 11.58 uur

Bij een schietpartij op de Oostelijke Handelskade in Oost is woensdagavond rond 22.45 uur een man doodgeschoten.

Er zou zes keer zijn geschoten. Omstanders hebben het slachtoffer direct gereanimeerd, waarna hulpverleners het van hen overnamen. De reanimatie mocht niet meer baten, de man is ter plekke overleden. Volgens de politie lijkt het om een doelbewuste actie te gaan.

Een getuige meldt aan AT5 dat hij tv zat te kijken toen het gebeurde: 'Ik hoorde opeens plop, plop, plop, plop. En ik schrok me dood. M'n moeder zei: "Huh? Wat een raar geluid." Ik keek uit het raam en zag eerst niks. Dus ik ging weer zitten en even later zag ik zwaailichten. Dus keek ik nog een keer en toen zag ik heel veel politie en een wit doek. Dus waarschijnlijk ligt daaronder iemand dood. Voor de rest schrok ik ontzettend.'

Na het incident is een auto weggereden. Deze vermoedelijke vluchtauto is brandend teruggevonden aan de In de Poldermolen in Duivendrecht. Daar zijn de daders mogelijk overgestapt in een donkerkleurige auto, mogelijk van het merk Fiat of Peugeot. 

abc5media_image_7

De schietpartij gebeurde voor de deur van nachtclub Panama, de club was woensdagavond echter gesloten. Een woordvoerder van de club laat weten dat het incident dus niets met de nachtclub te maken heeft.

Lijkt een doelbewuste actie. Autoruit dodelijk slachtoffer kapot geschoten. Groot onderzoek gaande. #at5

— Mark Leene (@MARK_AT5) February 17, 2016

Foto's of video's gemaakt van schietincident Oostelijke Handelskade? Deel ze aub met de recherche via https://t.co/lf1Rceebte Dank!

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) February 17, 2016