Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stel in gestolen auto scheurt met baby door Amstelveen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 februari 2016, 17.52 uur · Foto: Hans Jaap Melissen

Op de Keizer Karelweg in Amstelveen, ter hoogte van de Kruiskerk is een gestolen auto klemgereden door de politie.

Ongeveer tien politieauto's achtervolgden de gestolen Opel. In de auto zaten twee mensen. De achtervolging begon op de IJdoornlaan in Noord en ging over de Amstelveenseweg richting Amstelveen. Uiteindelijk werd de auto op de Keizer Karelweg kruising Charlotte van Montpensierlaan klemgereden.

Twee verdachten, een man van 18 jaar oud en een vrouw van 21 jaar oud, zijn uit de auto gehaald en gearresteerd. Na de achtervolging bleek er ook een baby achterin de auto te liggen. Of de baby van de autodieven of van de eigenaar van de auto is, wordt nog onderzocht. Gezien de auto op 15 februari al is gestolen, lijkt het erop dat de baby van de inzittenden is.

De politie heeft Jeugdzorg ingeschakeld en de baby is opgevangen naar een zorginstelling. De bestuurder, de man van 18, heeft een proces verbaal gekregen voor rijden zonder rijbewijs en het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid (artikel 5). De vrouw werd aangehouden omdat ze in een gestolen auto zat. Er wordt onderzocht wat de rol van beiden is geweest bij de diefstal.

@Politie_Adam @AT5 @HansJMelissen Bleek later ook een baby in een wiegje achterin de auto te liggen

Hans Jaap Melissen