Politiek

Ambtenaren willen niet meer verder met gemeentesecretaris Van Gils

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 februari 2016, 20.05 uur · Foto: Jos van Zetten

Whatsapp

De Centrale Ondernemingsraad (COR) van de gemeente wil niet meer verder met gemeentesecretaris Arjan van Gils.

De raad vindt dat de gemeentesecretaris slecht communiceert over de reorganisatie die er aan komt. 'Hierbij gaat het vooral om informatie over de nieuwe aangekondigde reorganisaties bij Amsterdam waarmee de gemeente de komende twee jaar structureel 75 miljoen euro hoopt te besparen en waarmee honderden arbeidsplaatsen dreigen te verdwijnen', laat de COR weten in een persbericht. 

Lees ook: 'Topambtenaar Van Woerkom vertrokken na ruzie met Van Gils'

Directeuren door Van Gils geïnstrueerd niet te praten 
'Daarnaast neemt de COR het de bestuurder zéér kwalijk dat afgelopen week verschillende functionarissen binnen concern Amsterdam zijn verzocht niet in te gaan op verzoeken van de COR tot het verstrekken van informatie.' De raad zegt afspraken over de communicatie te hebben gemaakt met Van Gils maar deze worden niet nagekomen.

De raad wil nu dat er een andere gesprekspartner wordt aangewezen voor de overleggen met de OR. 'De sfeer in de overlegvergaderingen met Van Gils is steeds grimmiger, van constructief overleg is nog nauwelijks sprake.' 

Lees ook: Ambtenaren bezorgd over 'absurde plannen' voor 65 miljoen euro aan bezuinigingen

Reactie Arjan van Gils
Gemeentesecretaris van Gils heeft inmiddels ook gereageerd op de brief van de COR. 'Tot mijn spijt heb ik in dat overleg een ongelukkige opmerking gemaakt. Hierover heb ik telefonisch contact gehad met de voorzitter van de COR en mijn excuses aangeboden.' Hij zegt graag snel met de COR om tafel te willen om over de ontstane situatie te kunnen praten.

Whatsapp