112

Weer ambtenaren stadsdeel West verdacht in corruptiezaak

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 maart 2016, 22.28 uur

Whatsapp

Twee ambtenaren van stadsdeel West worden verdacht van mogelijke fraude. De Rijksrecherche heeft vandaag een doorzoeking gedaan op de werklocaties van de twee medewerkers.

Het gaat om twee ambtenaren die werkzaam zijn in het beheer van de openbare ruimte. De twee zijn niet aangehouden, maar de gemeente heeft hen wel direct geschorst. Bureau Integriteit is een onderzoek gestart.

Afgelopen oktober werd bekend dat in een ander strafrechtelijk onderzoek ook een ambtenaar van stadsdeel West verdacht wordt. Hij zou miljoenen euro's aan gemeentegeld hebben verduisterd terwijl hij werkzaam was als wagenparkbeheerder. Hij was verantwoordelijk voor de inkoop van auto's voor het stadsdeel. Volgens buurtbewoners reed hij altijd door de straat met dure auto's. Die zaak zou niets te maken hebben met dit nieuwe onderzoek.

Vanwege de twee fraudezaken bij stadsdeel West wordt de leiding van de uitvoeringsorganisatie versterkt. Hiermee wil de gemeente kwetsbaarheden in het proces aan te pakken, zodat dit soort zaken zich in de toekomst niet meer voor zullen doen.

Whatsapp