Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nieuwe vorm van seksuele voorlichting 'Wipsite' gelanceerd in Melkweg

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 maart 2016, 22.41 uur

Voor iedereen van 12 tot 30 jaar oud is er vanaf vandaag een nieuwe vorm van seksuele voorlichting: Wipsite. Cd website is visueel, zintuiglijk en positief. De lancering was donderdag in de Melkweg.

Wipsite is een initiatief van Marilyn Sonneveld en Belle Barbé. De website geeft volgens de initiatiefneemsters een feitelijke, eerlijke en positieve kijk op seksualiteit. Door middel van abstracte tekeningen, bewegende beelden en geluid, rukt Wipsite zich los van de oubollige methodes en saaie teksten die we meestal associëren met seksuele voorlichting. 'Heel leuk, heel open. Ik had gelijk het gevoel dat ik dit met mijn dochters moet delen', zegt een bezoekster van de lancering in de Melkweg.

'We onderscheiden ons door positief te zijn over seks. We kijken echt vanuit: wat wil je wel, in plaats van wat wil je niet. Ook maken we gebruik van de tekeningen van Marilyn. Die zijn een beetje abstract, waardoor het allemaal net een beetje meer prikkelt. Hierdoor kun je goed je eigen mening vormen en het ook wat minder afschrikwekkend wordt', zegt initiatiefneemster Belle. 

De expositie in de Melkweg is te bekijken tot 3 april. In de toekomst wil Wipsite ook lespakketten ontwikkelen voor scholen.