Start van hoofdcontent

Stad

nl

Van Lennepbuurt drukst bevolkte buurt van Nederland

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 oktober 2016, 12.32 uur

Zes van de tien drukst bevolkte buurten van ons land liggen in West, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Met bijna 30.000 inwoners per vierkante kilometer staat de Van Lennepbuurt bovenaan de lijst.

Amsterdam is hofleverancier van de lijst met maar liefst negen noteringen. Op sommige plekken in de stad wonen op een vierkante kilometer net zoveel mensen als in een groot dorp.

Staatsliedenbuurt op twee
Zoals gezegd staat de Van Lennepbuurt bovenaan. Dat is met 28.599 inwoners per vierkante kilometer de drukste buurt van Nederland. Op twee volgt de Staatsliedenbuurt met 27.736 inwoners, op de voet gevolgd door de Hoofdweg met 26.636 inwoners per vierkante kilometer. 

Onze verslaggever nam poolshoogte in de Van Lennepbuurt. En wat bleek daar? Buurtbewoners zeggen de drukte vooral te merken bij het (niet kunnen) parkeren. En veel woningen worden er verhuurd aan toeristen via AirBnB. Dat geeft nogal een rotzooi, zegt een ander. Maar verhuizen? Dat wilde niemand die wij spraken. Bekijk hierboven de reportage.

AT5