Gemeenteraad stemt in met herbenoeming Van der Laan

Eberhard Van der Laan is nu dan ook officieel de komende zes jaar burgemeester van Amsterdam. Tenminste, als het aan de raad ligt.

De gemeenteraad stemde, zoals verwacht, woensdagmiddag in met de aanbeveling tot herbenoeming van Van der Laan. De burgemeester had in oktober vorig jaar al aangegeven graag door te willen gaan in zijn huidige functie. Wel stelde hij zijn tijd anders te willen gaan indelen. 'Er is meer balans nodig in mijn leven. Dat betekent niet dat ik mij voor minder dan honderd procent zal inzetten, maar wel dat ik mijn tijd anders zal proberen in te delen zodat deze functie een voorrecht blijft maar een minder zware wissel trekt op mijn privéleven en dat van mijn gezin', aldus Van der Laan toen

Lees ook: Van der Laan vijf jaar burgemeester: De hoogte- en dieptepunten

Na een besloten vergadering stemde de gemeenteraad woensdag dus in met een nieuwe termijn voor Van der Laan. De burgemeester gaf aan 'heel blij' te zijn met het vertrouwen. 

 De gemeenteraad doet de aanbeveling tot herbenoeming formeel bij de commissaris van de Koning van Noord-Holland, Johan Remkes. Uiteindelijk beslist de minister van Binnenlandse Zaken hierover.