Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Paniek in onderwereld na vondst hoofd Nabiel Amzieb'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 april 2016, 19.08 uur

Vier weken na de vondst van het lichaam van de onthoofde Nabiel Amzieb, is er nog nog niemand opgepakt voor de liquidatie. De politie laat weinig los over de zaak en zegt alleen dat het onderzoek nog in volle gang is. Intussen is er in de onderwereld paniek ontstaan door het extreme geweld dat is gebruikt.

Lees ook: Hoofd Nabil Amzieb lag twee uur lang onopgemerkt op straat

'In het milieu werd heel specifiek een dader aangewezen. Maar dat is waterpijpcafé praat. De recherche moet natuurlijk alles heel breed onderzoeken. Er zijn wel vier of vijf scenario's te bedenken die plausibel zijn en nog volop worden onderzocht', zegt misdaadverslaggever van Het Parool Paul Vugts. 

Lees ook: Liquidatieteam of loopjongens? Rechtszaak 'Knokkestraat' van start

Opvallend is dat gisteren tijdens een andere rechtszaak ook werd gerefereerd aan de zaak van Amzieb. Van de vier jongens die zijn klemgereden in de Knokkestraat en verdacht worden van het voorbereiden van een liquidatie, verklaarde er een dat hij geen namen wil noemen, omdat hij niet wil dat zijn moeder binnenkort zijn hoofd voor haar huis heeft liggen. 'Er zijn veel jongens die al paniekerig waren nog erger in de stress geraakt. Nabiel Amzieb was echt een goede vriend van ze en ze zijn zwaar onder de indruk van wat er gebeurd is. Als het een waarschuwing aan hun gericht was, dan is dat doel in ieder geval bereikt', zegt Paul Vugts.

Lees ook: Getuigen vonden hoofd op straat: 'We hebben er maar even wat voor gezet'

Tijdens de rechtszaak gisteren werden ook berichten voorgelezen die van de Blackberry's van de verdachten kwamen. Het is het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) recent gelukt om de zogenoemde PGP telefoons - wat staat voor Pretty Good Privacy - te kraken. Het kan zijn dat er door de nieuwe technieken ook meer duidelijk wordt over de liquidatie van Amzieb. 'Criminelen dachten dat dit een goed middel was om zich af te schermen. Ook daar is in het milieu grote onrust ontstaan', legt Vugts uit.