Stad

Linda de Mol heeft medelijden met Amsterdamse finalist (23) Miljoenenjacht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 april 2016, 09.01 uur

Het zat de Amsterdamse student die gisteravond meedeed aan Miljoenenjacht niet bepaald mee. De 23-jarige Folkert ging naar huis met 'slechts' 9000 euro aan prijzengeld.

De 23-jarige finalist had ongetwijfeld op een (veel) hogere prijs gehoopt om zijn studieschuld af te kunnen lossen, maar speelde bij de eerste paar koffers al alle koffers met miljoenen weg. 'Ik probeer positief te blijven maar ik heb nog nooit zo'n slecht begin meegemaakt', zuchtte presentatrice Linda de Mol. 'Wat ontzettend jammer. Dit is heel erg jammer',  voegde ze daar nog aan toe tegen de Amsterdamse student, die met drie vrienden in De Pijp woont. 

Sportief
Uiteindelijk gaf de bank hem een bod van 9000 euro, waar hij mee akkoord ging. 'Wel lekker dat je zo sportief bent', vond De Mol. Als hij was doorgegaan, had hij vijfhonderd euro gewonnen. Normaliter gaan deelnemers aan Miljoenenjacht met enkele tonnen naar huis.

Voor de laatste aflevering van dit seizoen had Miljoenenjacht op verzoek van fans de knappe kofferdames ingewisseld voor 26 mooie kofferheren. Ze brachten Folkert geen geluk. Bekijk de uitzending met de onfortuinlijke student hieronder.

Folkert zelf laat op Twitter weten niet geheel ontevreden te zijn. Hij poseerde lachend voor zijn televisie met de bescheiden cheque.

Blije student! #miljoenenjacht pic.twitter.com/RvOfBCnNvm

— folkert mijnster (@folliej) April 10, 2016