Stad

NL
V

Miami Ink-ster Yoji Harada opent tattooshop in Jordaan

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 april 2016, 21.48 uur

Miljoenen kijkers wereldwijd kennen ze, de tatoeëerders van de Amerikaanse realityshow Miami Ink. Jarenlang was het reilen en zeilen in hun tattooshop in ruim 170 landen te zien. Een van de hoofdrolspelers, Yoji Harada is nu hier neergestreken; samen met Amsterdammer Ben de Boef tatoeëert hij vanuit de Jordaan. Stiekem droomt hij al van een Amsterdamse variant van de serie, die eerder al een spin-off had in New York, Los Angeles en Londen.

Na omzwervingen via New York Chicago en Miami vond Yoji Harada het tijd voor een nieuwe omgeving. 'Ik heb twintig jaar in de VS gewoond en toen kwam ik deze gasten tegen in Miami. Ik dacht: waarom ook niet?'

Dus zit hij nu in de Jordaan zij aan zij te tatoeëren samen met Ben de Boef en de twee lijken het prima te kunnen vinden met elkaar. 'Met Ben werken is heel leuk. Hij is een grappige gast. Hij maakt me elke dag aan het lachen', legt Yoji uit. 'Ik vind het een heel relaxte gozer en het is wel echt een artiest', aldus Ben.

Dat Yoji populair is blijkt wel als er een fan de tattooshop in komt. 'Ik keek naar je programma en dacht altijd dat ik je daar een keer wilde opzoeken. Nu liep ik langs en zag ik je! Mijn god!'. Yoji denkt al serieus na over een Amsterdamse versie van het populaire televisieprogramma. 'Het moet meer over de artiesten gaan, wat we doen. Niet alleen de verhalen van de klanten.