Stad

UPDATE: Dossier Holleeder nog steeds online op website NPO

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 april 2016, 17.14 uur · Foto: Vlinderscrime.nl

Whatsapp

Het uitgelekte dossier met getuigenissen van Willem Holleeder en zijn zussen Sonja en Astrid staat nog steeds online. De NOS stelt het dossier nog altijd ter beschikking via de website van de NPO.

Oud-crimineel Martin Kok plaatse het uitgelekte dossier als eerst op zijn website Vlinderscrime. Echter moest hij dit na een uitspraak van de rechtbank op straffe van een dwangsom van 5000 euro per uur van zijn website verwijderen. Kok verwijderde de stukken uiteindelijk van zijn site, maar ontdekte gisteravond dat het dossier nog gewoon online staat en wel op NPO's website omroep.nl.

Enkele dagen nadat Kok de stukken offline haalde, zette Sebastiaan Beens uit Utrecht de stukken weer op internet. Ook hij moest van de rechter de linkjes naar het dossier verwijderen. Tegen dat besluit ging de Utrechter in hoger beroep.

Het OM is van mening dat de publicatie van de stukken zware druk heeft gelegd op het hoger beroep van het Passageproces waarin Willem Holleeder terecht staat. Ook zou de veiligheid van de zussen Sonja en Astrid Holleeder en ex-vriendin Sandra den Hartog in het geding zijn.

UPDATE 15.00 uur:
De NOS heeft het document na enig beraad verwijderd.

Whatsapp