Stad

NOS haalt dossier Holleeder offline

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 april 2016, 18.26 uur

Whatsapp

De NOS heeft het uitgelekte dossier met getuigenverklaringen van Willem Holleeder en zijn zussen Sonja en Astrid offline gehaald. Het document was tot vanmiddag te downloaden van de website van de NPO.

Lees ook: Dossier Holleeder nog steeds online op website NPO

Nadat de NOS gisteravond erop werd geattendeerd dat het dossier nog te downloaden was, heeft de omroep na enig beraad het bestand van de server gehaald. 'Het dossier was op 3 april bij een artikel geplaatst en was via internet nog vindbaar. Het kost buitengewoon veel moeite om dat weg te halen', aldus adjunct-hoofdredacteur Bart Leferink van de NOS in een reactie. 'We hebben dit gedaan met de gedachte van de gerechtelijke uitspraak in het achterhoofd.'

Onder andere oud-crimineel Martin Kok reageerde verontwaardigd op het feit dat het document nog vrij toegankelijk was via de site van de NPO, hij moest de documenten na een uitspraak van de rechtbank van zijn website Vlinderscrime verwijderen op straffe van een dwangsom van 5.000 euro per uur. Ook Sebastiaan Beens, die alleen naar het dossier linkte, werd via een kort geding gemaand de verwijzingen te verwijderen.

Whatsapp