Ajax

NL
V

Matrixborden en liters bier in voorbereiding op kampioensfeest

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 mei 2016, 20.13 uur

De voorbereidingen voor het eventuele kampioensfeest voor Ajax zondag zijn in de hele stad in volle gang. Op het Rembrandtplein en Leidseplein slaan cafés liters bier in en plaatst de gemeente matrixborden om de supporters in goede banen te leiden.

'We zijn hier tekstkarren aan het plaatsen voor het crowd management. We gaan de Arena doen, Rembrandtplein, Leidseplein', zegt een medewerker van de gemeente, die zelf overigens ook voor Ajax is. 'Wat denk je zelf? Rood-wit, Ajax.'

Liters extra bier
De cafés vullen de drankvoorraad vandaag flink aan. Bijna overal hier is de wedstrijd morgen te volgen. 'Nu komen de laatste bestellingen binnen en we hebben er zin in morgen', zegt een medewerkster van Café Kooper aan het Leidseplein. Hoeveel liter bier er extra is besteld, kon ze niet zeggen. Maar wel dat het 'heel veel' is.

'Eén groot feest'
Het podium bij het Arenapark staat. De laatste dingen worden in orde gemaakt. De stad is er zo goed als klaar voor. En wie ook meer dan klaar is voor het kampioensfeest is Wim Bohnenn. Hij mag morgen de ploeg onthalen en officieel huldigen. 'Ik heb er zo verschrikkelijk veel zin in. Ik weet zeker dat het morgen, het gaat bijna traditie worden, een hele grote happening gaat worden. Eén groot feest', zegt Bohnnenn. 'Alleen de voorbereiding al is geweldig', voegt hij er aan toe.