Start van hoofdcontent

112

NL
V

Tweede ramkraak in West binnen een week

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 mei 2016, 17.10 uur

Onbekenden hebben vannacht de voorpui van een belwinkel op de Jan Evertsenstraat volledig vernield, door de winkel met een auto te rammen. Nog geen week geleden werd de elektronicawinkel Used Products, op de Jan van Galenstraat, op precies dezelfde manier beroofd.

Een omstander meldt dat bewoners een harde klap hoorden. Toen zij gingen kijken zagen zij hoe een kleine personenauto achteruit de winkel in gereden was. Vlak na de klap zagen zij twee mannen op een oranje scooter richting het Mercatorplein wegvluchten.

Jacht op rovers
De rovers hebben enkele vitrines ingeslagen, er wordt nog onderzocht wat ze precies meegenomen hebben. De politie opende meteen de jacht op de rovers, er werd zelfs een helikopter ingezet. Ondanks de grote zoekactie hebben agenten niemand aan kunnen houden.

Lees ook: 'De auto draait om en hij ramt de hele voordeur de winkel door'

Op foto's is te zien hoe groot de schade aan de winkel is. Ook het trappenhuis van een naastgelegen woning werd gedeeltelijk vernield door het gebruikte geweld.

#Ramkraak op Elektronicawinkel Team Telecom. Twee daders vluchtte op scooter. #Jan #Evertsenstraat #Amsterdam #West. pic.twitter.com/WMWVqgnq05

— Martin Damen (@martindamen58) May 16, 2016

Beelden: Martin Damen