Start van hoofdcontent

Stad

nl

Krakers weg uit woning Borgerstraat, voeren actie

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 mei 2016, 01.02 uur · Foto: AT5 Whatsapp (0651190938)/B. Boussaid

De krakers die zich ruim een week hadden verschanst in een woning aan de Borgerstraat in West, zijn weer uit die woning. Na het verlaten van het huis zijn ze de straat op gegaan met spandoeken.

De woning is weer 'netjes' overgedragen aan Stadsgenoot, meldt wijkagent Harold van Dam op Twitter. Maar vervolgens gingen de krakers wel de straat op. Ze zijn er boos over dat sociale huurwoningen worden omgebouwd tot koopwoningen. Dat was ook de reden dat ze het pand aan de Borgerstraat bezet hielden.

Lees ook: Krakers in opstand tegen verkoop sociale huurwoning

De krakers willen dat de verkoop van sociale huurwoningen stopt, omdat ze bang zijn dat mensen met minder geld anders de stad uit worden gejaagd. Een groep van tientallen krakers ging vorige week woensdag het pand binnen. 

Een kleine groep mensen van de Huurdersvereniging Oud-West liep in een optocht van de Borgerstraat door Oud-West, onder andere over de Kinkerstraat. Voorop een groot spandoek met de tekst 'niet te koop'. Op een flyer van de krakers wordt aangekondigd dat er nog meer acties zullen volgen. Zo zal de groep maandag een 'solidariteitsbezoek' brengen aan het kantoor van Stadsgenoot aan de Sarphatistraat.