112

Kinderen vaker getuige van liquidatie

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 mei 2016, 17.40 uur

Vrijdagavond werd de 38-jarige crimineel Vincent Jalink geliquideerd voor de ogen van zijn eigen zoontje. Een unicum is dat niet.

Lees ook: Man doodgeschoten in Diemen voor ogen eigen zoontje

Rond 22.00 uur zat Jalink samen met zijn zoontje in een Porsche Cayenne aan de Klipperweg in Diemen toen hij onder vuur werd genomen. Het slachtoffer wist nog uit zijn auto te komen maar zakte op straat in elkaar. Toegesnelde hulpdiensten hebben de man nog geprobeerd te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Vincent Jalink overleed in het ziekenhuis. 

Lees ook: Doodgeschoten man is 39-jarige oud-eigenaar van The Sand

Aytas Göraler
Het is niet de eerste keer in de afgelopen jaren dat kinderen getuige zijn van een gruwelijke liquidatie. Op 4 januari 2014 werd de 39-jarige Aytas Göraler, op het moment dat hij iets uit zijn kofferbak wil pakken, doodgeschoten op de Slauerhoffstraat in Nieuw-West. Zijn familie vertelde destijds dat Göraler met zijn gezin terugkwam van een etentje. Toen hij werd neergeschoten had hij volgens zijn familie zijn zoontje van 1,5 jaar in zijn armen. Zijn 8-jarige dochtertje was ook getuige van de moord.

Lees ook: Geliquideerde Amstelveense is Luana Luz Xavier

Luana Luz Xavier
Op 8 december 2014 werd de 34-jarige Luana Luz Xavier geliquideerd in Amstelveen. Xavier is de vriendin van de Amsterdamse crimineel Najib Himmich. De twee kinderen van het stel, een tienerdochter en zoontje, zijn getuige van de moord. Volgens de politie was de relatie met Himmich mogelijk de aanleiding van de liquidatie van Luana Luz Xavier. Najib Himmich verdween zelf in september 2014. Het is niet zeker of hij dood is, of ondergedoken zit. 

Lees ook: 'Schutter liquidatie Lucas Boom richtte AK-47 ook op schoolkinderen'

Lucas Boom
Ook net buiten de stadsgrenzen is het raak. Lucas Boom werd op 9 juni vorig jaar op klaarlichte dag doodgeschoten in Zaandam. De liquidatie vond vlakbij een school plaats. Een hele klas was getuige van de moord. De kalasjnikov zou zelfs op kinderen gericht zijn. Leerlingen verklaarden dat ze de rode stipjes op hun borst hebben gezien. Mogelijk werd er gebruik gemaakt van een AK-47 met laserrichtsysteem.