Start van hoofdcontent

112

NL
V

Vrouw in gezicht gestompt en aan haren getrokken op CS

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 mei 2016, 14.17 uur · Foto: Jos van Zetten

Een 27-jarige vrouw is op 14 mei ernstig mishandeld in een trein die stilstond op perron 8A op CS. Ze is meerdere malen in haar gezicht gestompt en aan haar haren getrokken.

De mishandeling vond rond 00.20 uur plaats op het balkon van een volle trein. Een man gedroeg zich agressief en schreeuwde tegen de passagiers. Diverse reizigers, waaronder het 27-jarige vrouwelijke slachtoffer, maakten hier opmerkingen over.

Kennelijk was de man hier niet van gediend en pakte het slachtoffer bij haar keel en sloeg haar met beide vuisten op haar hoofd en gezicht. Het slachtoffer zag kans om aan de noodrem te trekken, maar dat weerhield de man niet om haar aan haar haren naar beneden te trekken. Hij stompte haar daarna nog vele keren op haar hoofd en gezicht. Na deze mishandeling sprong de man de trein uit en rende weg.

Agenten hielden een 31-jarige man uit Almere kort daarna, op basis van het opgegeven signalement, als verdachte aan. Hij is ’s avonds om 21.00 uur na verhoor weer vrijgelaten. De man blijft verdachte. Om een compleet beeld te krijgen van wat er zich precies heeft afgespeeld zoekt de politie nog getuigen. Het slachtoffer heeft een hersenschudding, een opgezwollen oog en een pijnlijk oor opgelopen door de mishandeling en is na onderzoek door een dokter met een wekadvies naar huis gegaan.