Start van hoofdcontent

112

NL
V

Coffeeshop The Power opnieuw beschoten en dichtgetimmerd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 mei 2016, 20.24 uur

Coffeeshop The Power in de Sarphatistraat in Centrum is vannacht beschoten. De gemeente heeft de coffeeshop vanochtend dichtgetimmerd.

Dat bevestigt de politie aan AT5. Opvallend is dat de coffeeshop in februari al onder vuur werd genomen. Er werden toen volgens getuigen zeker vijf schoten gelost. De coffeeshop werd daarom door de gemeente dichtgetimmerd, omdat er een gevaar zou zijn voor de openbare orde en de omwonenden.

Lees ook: 'Sluiting coffeeshop is precies wat schutter heeft beoogd'

Vannacht is de coffeeshop opnieuw beschoten. Volgens buurtbewoners gebeurde dat met een machinegeweer. 'Vannacht was het echt heftig. Harde knallen van een machinegeweer. Alle buren zijn heel bang dat het mis gaat, we hebben allemaal kleine kinderen en zijn bang dat er een slachtoffer gaat vallen', laat een van hen weten. 

De politie kan niet bevestigen dat er inderdaad met een machinegeweer is geschoten, maar bevestigt wel dat er vannacht schoten zijn gelost. De shop is al dichtgetimmerd en er hangt een brief van de gemeente. De coffeeshop was sinds vorige week donderdag weer geopend. 

Er is rond 2.50 uur van buiten tweemaal op het raam van de coffeeshop geschoten. 'Een schietpartij in een woonwijk, waarbij de motieven niet duidelijk zijn en herhaling klaarblijkelijk niet is uit te sluiten, brengt de veiligheid van bewoners en voorbijgangers ernstig in gevaar en tast de openbare orde aan, zo motiveert de gemeente de sluiting.

Lees ook: Medewerker beschoten coffeeshop: 'Zou niet weten waarom ze op deze zaak schieten'

Zelfde schutter
'Het is dramatisch voor de exploitant, hier is geen kruit tegen gewassen', zegt advocaat Jan de Groot van de coffeeshop vandaag tegen AT5. 'De exploitant zit in zak en as. Het is natuurlijk een behoorlijk bedrijf met een aantal mensen in loondienst.'

De shop is na de vorige schietpartij ongeveer drie maanden dicht geweest. 'Het lijkt erop dat er iemand is die het op deze shop of shops heeft voorzien. Op de bewakingsbeelden lijkt het om dezelfde persoon te gaan die vorige keer ook heeft geschoten', aldus De Groot.

Lees ook: 'Het is een intimidatietactiek, ze weten dat de burgemeester de tent sluit'

Hij gaat nog overleggen met zijn cliënt over eventuele vervolgstappen.