112

'Wonder dat zoontje van Vincent Jalink niet geraakt is'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 juni 2016, 09.24 uur

Het had niet veel gescheeld of het 9-jarige zoontje van Vincent Jalink werd vrijdagavond geraakt door een kogel. Dat zegt de politie.

De jongen zat naast zijn vader in de auto, toen die auto ter hoogte van het huis van Jalink in de Klipperstraat in Diemen onder vuur werd genomen. Buurtbewoners hoorden zo'n zes schoten. Vincent Jalink wist nog wel zelf de auto uit te komen, maar moest op straat gereanimeerd worden. Hij overleed in het ziekenhuis.

Een politiewoordvoerder liet vanavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht weten dat het een wonder mag heten dat het zoontje van Jalink niet geraakt is. De jongen is na de schietpartij in paniek naar het huis van zijn ouders gerend en heeft daar op de ramen gebonkt. Daarna is hij weer gaan kijken bij zijn zwaargewonde vader.

Lees ook: 'Het was geen kalashnikov, die heb ik een paar maanden geleden gehoord'

De politie is nog steeds op zoek naar de daders en vraagt mensen die meer weten of beelden hebben gemaakt contact op te nemen. Ook wil het onderzoeksteam nog spreken met de buurtbewoners die zich meteen na de schietpartij over Jalink hebben ontfermd. 

Volgens de advocaat van Jalink vreesde zijn cliënt niet voor zijn leven