Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

'Deel helm van bergbeklimmer Wilson gevonden bij zoektocht Himalaya'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 juni 2016, 09.18 uur · Foto: Facebook / Christiaan Wilson

In de zoektocht naar de vermiste Amsterdamse bergbeklimmer Christiaan Wilson is in de Himalaya een stuk helm gevonden dat zeer waarschijnlijk van hem is. De Stichting Red Christiaan Wilson heeft dat gisteravond gemeld.

Het stuk van de helm werd gevonden op een moeilijk te bereiken stuk berg, maar wel aan de route die Wilson van plan was om te gaan lopen. Omdat de helm nog niet verweerd is door de zon of het water, ligt hij er vermoedelijk pas sinds kort, zegt één van de zoekers.

Lees ook: Helikopters zoeken vermiste Amsterdammer in Himalaya: 'Lastig gebied met steile stukken'

'Ongeluk gehad'
'De vondst zegt iets over wat er kan zijn gebeurd en de plek waar de verdere zoektocht moet worden voortgezet', aldus een woordvoerder. Hij houdt er rekening mee dat Wilson een ongeluk heeft gehad en bijvoorbeeld is getroffen door steenslag.

Op 17 april vertrok de bergbeklimmer voor een tocht naar de top van de 8.167 meter hoge berg Dhaulagiri in de Himalaya. Op 15 mei werd voor het laatst een teken van leven van Wilson ontvangen, hij gebruikte toen zijn satelliettelefoon. Op latere berichten reageerde hij niet meer.

Lees ook: Ruim 25.000 euro ingezameld voor vermiste Amsterdamse bergbeklimmer

Zoektocht via crowdfund
Vrienden van de Amsterdammer hebben via een crowdfund geld ingezameld voor een zoektocht. Vijf van hen zoeken samen met enkele Nepalese gidsen naar de vermiste klimmer. Ook worden er speurhonden ingezet.